Klinische Prothese Techniek Ling is een laboratorium/praktijk gevestigd in Winterswijk en Aalten, waar gebruik wordt gemaakt van de nieuwste materialen en technieken. Bij ons staat U centraal en gaan we samen naar een prachtig eindresultaat. Yu-Ming Ling, die sinds 1998 werkzaam is als tandtechnicus en zijn opleiding in 2008 volledig heeft afgerond als Klinisch Prothese Technicus, mag u adviseren en behandelen in samenwerking met een tandarts. Samen met Carla Ling-Scholten, die de administratieve afhandeling voor haar rekening neemt, gaan wij voor kwaliteit, service en vakmanschap.

De KPT-er

De Klinisch Prothese Technicus (KPT-er)  heeft na de opleiding voor tandtechnicus zich gespecialiseerd in de gebitsprothese. Deze opleiding wordt in samenwerking met de vakgroep Tandheelkunde van de Universiteit Nijmegen gegeven. De KPT-er behoort tot een nieuwe doelgroep. De KPT-er is dus een gespecialiseerde prothese technicus en vervaardigt in samenwerking met de tandarts of implantoloog uw gebitsprothese.

De tandarts kijkt of u ziekten of afwijkingen heeft aan uw tanden, kiezen, tandvlees of slijmvliezen in de mondholte. Vervolgens wordt de KPT-er ingeschakeld. Tussen beiden bestaat een verwijsrelatie en maken ze duidelijke afspraken zodat u en de behandelende personen precies weten waar ze aan toe zijn. Na de beoordeling van uw mond of na het vervaardigen van een "normaal" kunstgebit komt het voor dat het houvast van het ondergebit zo slecht is dat met u over implantaten gesproken wordt.

Het ondergebit zit vaak te los omdat uw kaak ver geslonken is en er geen hoogte meer aanwezig is om het kunstgebit op vast te houden. Wanneer u instemt om in de onderkaak implantaten te laten plaatsen, zal de KPT-er u schriftelijk dus verwijzen naar de tandarts/implantoloog waarmee hij samenwerkt. De tandarts/implantoloog maakt met u een afspraak voor een eerste consult. Als u uiteindelijk geïmplanteerd bent zal de tandarts/implantoloog u terug verwijzen naar de KPT-er, die dan kan gaan starten met het vervaardigen van de nieuwe prothese op implantaten. De KPT-er verzorgt dus het uitneembare deel en de tandarts/implantoloog het vastzittende deel in het kaakbot.


Steeds meer tandartsen maar zeker ook patiënten kunnen profiteren van de voordelen en de service die een KPT-er kan bieden. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat de combinatie tandarts-KPT-er de beste garantie is voor een goede volledige prothese, bieden wij deze formule aan alle tandartsen aan.

De voordelen van een KPT-er?

Er zijn verschillende voordelen voor een tandarts om met een KPT-er samen te werken.

Het grootste voordeel is dat de patiënt rechtstreeks met de tandtechnicus kan overleggen. Tevens kan de patiënt ter plaatse zelf zijn tanden uitzoeken, zodat deze qua vorm en kleur zijn zoals hij/zij dat wenst. Uiteraard zal de KPT-er hierbij adviseren. Ook kan de patiënt onmiddellijk bij het passen zijn/haar wensen kenbaar maken en het resultaat zien. Pas als de patiënt tevreden is, zal de prothese definitief afgemaakt worden. Uiteraard heeft de tandarts of implantoloog altijd de eindcontrole. De patiënt kan voor de nazorg naar de KPT-er ( b.v. voor drukplaatsen).

Deze verlengde-arm methode word meer en meer toegepast, we kunnen in dit geval gerust van een win-win situatie spreken; De winst voor de tandarts is gelegen in de vrijkomende stoeltijd (die zeer kostbaar is). De winst voor de patiënt is de extra persoonlijke aandacht voor zijn volledige prothese, en de winst voor de KPT-er is meer contact met de patiënt en uitbreiding van werkzaamheden.

 
Yuming Ling

EIGENAAR, KLINISCH PROTHESE TECHNICUS

YU-MING LING

CARLA LING
 

EIGENAAR, ADMINISTRATIEF MEDEWERKSTER

CARLA LING-SCHOLTEN

Joomla SEF URLs by Artio

Aalten


REPARATIE SERVICE: 7 DAGEN PER WEEK  -  0543-842541, klaar terwijl u wacht!